Érdemes mindig körülnézni a világban, más országok üzletei, márkái milyen térelrendezéssel, milyen merchandising eszközökkel marketingelik portékáikat. A legtöbb hírt, új trendet a távol keletről, Amerikából vagy Nyugat–Európából szoktuk hozni, de most lássuk, milyen ötleteket lehet meríteni Oroszországból.

  • A moszkvai L`ETOILE 1260 nm területű drogériája igazi vásárlási élményközpontként nyílt meg. A boltba a nőket csalogató polcokon kívül a férfi vásárlókat megcélzó részleget is terveztek, amelyben egy nem mindennapi borbélyüzlet is működik, és temérdek mennyiségű férfi kozmetikum közül válogathatnak a betérők.                                                     

  • A szentpétervári AZBUKA VKUSA neve magyarra fordítva körülbelül Íz ABC-t jelentene. Nevéhez hűen rengeteg, 20 ezer árucikk szerepel a kínálatban, s mindezt 1600 nm területen helyezték el. Az áruház egy látványos ételsarkot is működtet, ahol a nagyvilág gasztronómiai irányzatait mutatja be. A helyben meg is vásárolható alapanyagokból profi szakácsok készítenek a vevők szeme láttára ízletes ételeket, amelyeket a nézelődők meg is kóstolhatnak. Az olasz sarokban tésztaételek és pizzák, egy másik részlegen japán és ázsiai fogások készülnek, de jelen van a palacsinta és a töpörtyű is. A fogyasztói élmény, amely nyilvánvalóan az alapanyagok eladását hivatott növelni, egy friss bárral kiegészült kávézóban csúcsosodik ki.                                                                                                                           

    Krasnodar városból a Magnit Superstore „Csokoládégyár” 6000 négyzetméteres boltját mutatjuk be. A bolt kialakítása egy csokigyárat jelenít meg. 25.000 árucikket foglal magába, és a beszállító partnerek egyedülálló zónákat és modern digitális technológiákat vetettek be. Ne tévesszen meg senkit a csokigyár elnevezés, természetesen itt is van ital, kávé, cukrászati részleg, de még gyerekjátékokat és kisállat-kiegészítőket árusító osztály is.

Válasz

Your email address will not be published. Required fields are marked *
Ezt használhatjuk HTML címkeként vagy attribútumként: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>