Ahogy a Nike mondja, a sport pulzusára kívánnak reagálni azzal a koncepció áruházzal, amelyet 2020. év végén nyitottak a kínai Guangzhou-ban. A sportmárka személyre szabott vásárlási élményt nyújt, 3 fő vonal mentén.

Egyrészt a közönségét összekapcsolja egymással, másrészt a Nike saját közösségével, harmadrészt, és talán ez a legfontosabb, különböző sportágakkal is. Az áruházba betérve az alábbi újításokkal találkozhatunk:

  • Nike Experiences – játszóteret alakít ki a Nike közönsége számára, digitálisan felturbózva. Az applikáció rendszeresen emlékezteti a guangzhouiakat a sportolási lehetőségekre, sportprogramokra. Ezzel kívánja megmozgatni őket, miközben összekapcsolja bennük a testmozgást a Nike márkával. A Nike Experiences tagjai a Nike boltokban megtartott workshopokra, eseményekre is meghívót kapnak, amelyeken híres, a márka által szponzorált helyi sportemberek is feltűnnek vendégként vagy házigazda–szerepben.
  • Nike By You „Tedd Egyedivé Bár” – az új boltban a Nike-tagok személyre szabhatják a termékeket, a város sportéletére utaló dizájnelemekkel. Pl. a város profi csapatainak mezei vagy hétköznapi pólók és táskák. A helyi sportolók leginkább a futás, a labdarúgás és a kosárlabdázás témaköre köré csoportosultak.
  • Nike Running Club – Nagyon sok a hobbi futó is, akik a Nike Running Club alkalmazásban gyűjtik a lefutott kilométereiket. Az előző évben 3,2 millió km került regisztrálásra Guangzhou lakosaitól.
  • Az új Nike üzlet közelében, mindössze 10 perc sétára található a Tianhe Sportközpont. A Nike-tagok ott szakértők és mesteredzők programjaihoz csatlakozhatnak.
  • Nike Fit – Kínában először a guangzhoui Nike üzlet vásárlói élhettek a sportcipő felpróbálását élménnyé varázsló technológiával. A vevők lábát egy bolti eladó beszkenneli, a kép alapján pedig a technológia kiválasztja a hozzá legjobban illő sportcipőt. A stílus részletkérdés. Az eredmény és a méretek elmenthetők egy távolról is elérhető profilba, így a későbbi online vásárlást is megkönnyítik.

Válasz

Your email address will not be published. Required fields are marked *
Ezt használhatjuk HTML címkeként vagy attribútumként: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>